Зам.-министър на правосъдието "пледира" за дисциплинарни наказания в СГС

Трябва да има дисциплинарно производство преди всичко за шефката на съда Владимира Янева и за заместничката й Богдана Желявска, убеден е Петко Петков

Формално се твърди, че прокуратурата работи, но гражданите на остават с впечатление, че прокуратурата си върши работата качествено и точно, коментира зам.-министърът на правосъдието Петко Петков в ефира на БТВ. "Остава впечатлението, че някои лица се възползват от икономически, други от политически чадър" каза още той.
На въпрос за реформата в съдебната система, зам.-министър Петков посочи, че тя не трябва да започва само от прокуратурата, а паралелно и в структурата на Висшия съдебен съвет, и в съда, и в конкурсите, и в прокуратурата.
"Очевидно нещо в организацията на Висшия съдебен съвет куца, затова в стратегията за реформа са заложени промени именно там", посочи Петков. Според него мерките, които трябва да бъдат предприети по отношение на структурната реформа на ВСС, е разделянето на две камари и работа на сесии.
Той коментира още: "Единственият начин човек да ползва услугите на правосъдната система е никога да не си мълчи, когато има проблеми в нея. "За да получим правосъдие и да има наказателна отговорност, трябва и прокуратурата да си свърши работата."

На въпрос трябва ли да има оставки в СГС зам.-министърът обяви, че трябва да има дисциплинарно производство преди всичко за шефката на съда Владимира Янева и за заместничката й Богдана Желявска.