Муравей Радев: Извънредно законодателство ще разкрие механизма на групировката "КТБ"

Докладът за КТБ представлява един огромен удар върху България, заяви бившият финансов министър

Докладът на одиторите за КТБ вече е факт и ако му вярваме 100%, трябва да кажем, че този доклад представлява един огромен удар върху България като цяло, върху името на България, върху икономиката, защото кой инвеститор може да си помисли да инвестира в страна като България, каза финансовият министър в правителството на Иван Костов Муравей Радев в интервю за предаването "12+3" на БНР.

От този доклад стана ясно, че КТБ не е било банка, а каса на една групировка. "Това не е банка и ние не трябва да говорим за нея като банка. Това всъщност е била една каса с много пари, за домашно обслужване, и един финансов инструмент за политическа корупция. Това четем в този доклад и тук е мястото на правосъдието, на прокуратурата да разплетат този корупционен политически пъзел на групировката КТБ. Вече говорим за групировка КТБ. Българското общество трябва да знае какво се случва и главните действащи лица в тази афера. Аз бих подкрепил едно извънредно законодателство, ако е необходимо, което да разкрие точно тези механизми, дори ако трябва да свалят банковата тайна", каза още Радев.

Според него от тук нататък има само два пътя: Единият е вероятно най-близкият до това, което ще се случи - отнемане на лиценза. Вторият възможен изход, вече силно ограничен при тези данни, е спасяването на КТБ.