В понеделник блокират централата на ДПС

Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов

В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Това заяви пред Нова тв. кметът на Кюстендил Петър Паунов.

„В понеделник ще отидем и в парламента и ще внесем 100 000 подписа и искане за мажоритарна избирателна система”, каза още кметът на Кюстендил. „Няма да се откажем, докато няма мажоритарна система и докато този мандат не бъде оттеглен”, категоричен беше той.
„Решението е в 10-ти МИР кандидат за народен представител от ДПС да не полага клетва, това е възможно според Изборния кодекс”, заяви Паунов. Според него в случая математическата система за мандатите не е приложена правилно и ДПС трябва да изчака решението на Конституционния съд за това, как точно трябва да се разпределят гласовете за тях от чужбина.

„Проблемът в Кюстендил не е на ДПС, проблем е, че депутат от ДПС се излъчва с 800 гласа”, заяви Паунов. Той обаче коментира и самия Александър Методиев. „Бат Сали не трябва да влезе в парламента, защото не го е заслужил, трябва да влезе някой друг от ДПС”, каза той. „Това е двойкаджията и на партията и на района”, смята кметът на Кюстендил.