На 1 октомври тръгва лотария "Зелена карта"

Не се приемат заявки за участие, пратени по пощата, предупреждават от посолството на САЩ

От 1 октомври 2014 г. започва подаването на електронните формуляри по американската програма за разнообразяване на имигрантския поток за 2016 г., известна като лотария за “зелена карта”, съобщиха от посолството на САЩ у нас.

Стартът е точно в 12 ч по обед според американското източно лятно часово време, а формулярите ще бъдат приемани до 12 ч по обед (американско източно стандартно време) на 3 ноември 2014 г.

Не се приемат заявки за участие, пратени по пощата. Електронните формуляри (Е-DV) се попълват на адрес www.dvlottery.state.gov в определения период за регистрация.

Законът допуска само 1 електронен формуляр на участник. Възможно е обаче съпруг и съпруга да подадат по един отделен формуляр, включвайки вътре и брачния си партньор.

Регистрацията се потвърждава чрез получаване на официален номер, който трябва да бъде запазен поне до 30 юни 2016 г., предупреждават от посолството на САЩ.

Официалната информация за резултатите от лотарията ще бъдат публикувани на посочения сайт след 5 май 2015 г. Съобщения до изтеглените няма да се изпращат по електронна или обикновена поща. Затова всеки, получил писмо или мейл, в който се говори за виза от лотарията или за “зелена карта”, може да е сигурен, че става въпрос за измама.

В процеса на кандидатстване не се извършва и плащане към трета страна. Единственото плащане е таксата за виза, което се прави в посолството. Подробни инструкции са публикувани и на неговия сайт.