В Столичното следствие разпитаха част от ръководството на КТБ

Изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев и главният счетоводител Мария Димова поучиха призовки за прецизиране на обвиненията


Изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев и главният счетоводител Мария Димова поучиха призовки за "прецизиране на обвиненията" и престояха няколко минути в Столичното следствие. Адвокатът на главната счетоводителка обясни, че няма промяна в обвиненията, повдигнати до момента.
Орлин Русев, Мария Димова, заместничката й Борислава Кючукова и главният касиер на банката Маргарита Петрова са обвинени, че от края на 2011 г. до 19 юни тази година са присвоили близо 206 милиона лева от Корпоративна търговска банка.В свои обяснения Мария Димова е заявила, че в част от периода, за който е обвинена, е била в отпуск и няма как да е извършила престъпление, предаде БТА. Поради здравословни причини в средата на юли й беше определена мярка "домашен арест".
Шефът на банката излезе под гаранция от 10 000 лева, а в петък стана ясно, че е освободена и Маргарита Петрова.
Адвокатът на Маргарита Петрова допуска, че освобождаването й може да е станало, ако тя е оказала съдействие на разследващите.
Адвокатът на изпълнителния директор на банката Орлин Русев не намира логика между освобождаването на Маргарита Петрова и това, че сочената за неин помагач Борислава Кючукова остава в ареста.

(Dnes.bg)