Съдът пусна на свобода главния касиер на КТБ

Главният касиер на КТБ Маргарита Петрова е освободена от ареста. Преди два дни софийската градска прокуратура й е наложила по-лека мярка за неотклонение. Според прокуратурата тя е „подписка", но някои близки на касиерката обясняват, че е парична гаранция от 500 лв.

Така, от всички обвиняеми за липсата на 206 млн. лв. от КТБ, задържана под стража остава само заместник-главната счетоводителка Борислава Кючукова.

Главният касиер Маргарита Петрова е освободена след разпит в държавното обвинение. Най-леката мярка й е наложена с прокурорско постановление, без съдебно мнение. Адвокат Татяна Дончева каза, че не е присъствала на разпита на Петрова, въпреки че официално не е освободена като неин защитник. Преди месец, софийският градски съд остави под домашен арест главната счетоводителка Мария Димова заради тежко заболяване. Зад решетките бяха задържани Маргарита Петрова и Борислава Кючукова.

Според последното решение на съда на изпълнителния директор на банката Орлин Русев беше наложена парична гаранция, заради липса на доказателства за извършено от него документно престъпление.

Към този момент обвиняемите по случая са вече 10.
Прокуратурата призна за обвинението на Цветан Василев, на 4-мата изпълнителни директори на трезора и на ръководителя на управление „Кредитиране". Те са за съучастие за умишлена безстопанственост в особено големи размери.