Килърите - 3 се сдобиха с обвинения

Подсъдими са 12 души

Пернишката група за мокри поръчки Килърите - 3 вече се сдоби с обвинителен акт. Днес той е бил внесен от Специализираната прокуратура в Спецсъда.

Подсъдими ще бъдат 12 души - Васил Василев(баща на убития Райко Кръвта- б.а.), Милчо Петров, Борислав Николов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Димитър Начков, Евгени Миленов, Марио Арнаудов, Калоян Томов, Мартин Николов и Мария Василева.

Василев и Петров са обвинени за това, че са ръководили организирана престъпна група за разпространение на наркотици, лихварство и трафик на хора.

Борислав Николов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Димитър Начков, Евгени Миленов, Марио Арнаудов, Калоян Томов и Мартин Николов пък отиват на съд за участие в организираната престъпна група.

Съпругата на тартора бай Васо - Мария Василева, е обвинена в незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

В задържането на обвиняемите е участвал полицейски екип от СОБТ.

Василев има обвинения за още две престъпления: за подбуждане към умишлено убийство на Теодор Неофитов-Ханс и за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Сперцпрокурорите пък сочат за физически убиец на Неофитов - Милчо Петров.

На Борислав Николов е повдигнато обвинение за незаконно притежавани устройства за негласно събиране на информация. У него са намерени дигитален часовник с камуфлирани микрофон и камера марка “DVW Digital Video Watch” със зарядно устройство, USB кабел, както и дигитална химикалка с камуфлирана видеокамера.