Токов удар - причина за спиране на въздуха на протестиращите миньори

Няма как да има намеса на човешки фактор, подчерта изпълнителният директор

Несъмнено имаме дългове, но не е вярно, че държавата не си иска парите. Ако не си ги иска, тя щеше да ги опрости. Това каза в  ефира на БТВ изпълнителният директор на "Брикел" ЕАД Янилин Павлов по повод твърдения на Румен Овчаров, че фирмите на Христо Ковачки дължат десетки милиони осигуровки и данъци, но държавата не си ги търси заради парламентарна подкрепа.

Тези задължения са обезпечени с активи. Регулярно имаме разговори с държавата, изготвяме погасителни планове, добави Павлов. По думите му миньорите от рудник "Бабино" ще си получат парите в пълен размер и няма да има наказани заради протеста. След стачката няма никакви ексцесии, нормалният производствен процес в дружеството е възстановен, уточни Янилин Павлов.

Управителят на мини "Бобов дол" Красимир Чаврагански заяви категорично, че не е спиран въздухът на миньорите по време на протеста им, каквото информация се появи в медиите. Това е абсурд. Проблемът беше токов удар, това е регистрирано в ЧЕЗ и може да се провери. Няма как да има намеса на човешки фактор, подчерта Чаврагански.