Допълнителни екипи регулират движението по основни артерии заради очаквания голям трафик

Тази неделя, която е и последната от четирите почивни дни покрай празника на Независимостта, от пътната полиция отново очакват натоварен трафик на изходите на София и по магистралите. От 2 следобед до 8 довечера се ограничава движението на ТИР-ове, спират и ремонтите в Кресненското дефиле.

През Владая в посока София ще се обособят две ленти за движение от 10 до четири и половина следобед. Временната организация ще е от пътен възел „Даскалово" до кръстовище „Драгичево". Алтернативен маршрут е магистрала „Люлин".

Заради ремонт на платното за Варна при виадукт „Елешница" на магистрала Хемус цялото движение е прехвърлено в платното за София, ще бъдат обособени две ленти за пътуващите към София и една лента за пътуващите към Варна от 10 тази сутрин до 10 часа утре сутринта. Ремонти има на тунелите Витиня и Ечемишка, движението през тях става двупосочно в тръбата за София.

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонта на тунел „Витиня" в посока Ботевград е път I-1. Връзката на магистрала „Хемус" с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на магистралата, а за идващите от Ботевград - при 36-ти километър.

Ремонти има и на магистрала Тракия. На моста над р. Стряма, движението е двупосочно в платното за София.

Засилен контрол ще има днес по главния път Е-79 в посока Кулата - Благоевград и отсечката пункт Илинден-Смитли. 

Допълнителни екипи ще регулират движението по направленията Перник- Благоевград-Кулата и Перник- Кюстендил- Гюешево заради очаквания голям автомобилен трафик от 10 до 20 часа днес, съобщават и от "Пътна полиция" в Перник. 

От 14 до 22 часа се ограничава движението на тежкотоварните автомобили по пътя за Кулата, като в района на радомирското Старо село полицейски екипи ще отклоняват камионите. 

По пътя Перник- София, в района на село Драгичево, ще бъде осигурено ползване на две ленти в по- натоварената посока.