Прокуратурата поиска отстраняването на Ради Минчев от кметски пост

Мотивите са обективни и във връзка с повдигнатите три обвинения

Само ден след като кметът на Перущица Ради Минчев от ДСБ напусна ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева, пловдивската окръжна прокуратура поиска от съда отстраняването му от длъжност. 

Мотивите на обвинението са, че има опасност чрез служебното си положение управникът да повлияе на свидетелите, както и да "създаде или укрие документи от значение по делото, като по този начин попречи на обективното изясняване на обстоятелствата по него. 

Срещу Ради Минчев са повдигнати три обвинения - за искане на 40 000 лева подкуп, присвояване на над 12 000 лв. от обществени поръчки и подаване на фалшив документ в Междуведомствената комисия по възстановяване към МС, която е отпуснала 132 000 лв. на общината за укрепване на свлачище. Очаква се днес окръжният съд в Пловдив да разгледа искането на прокуратурата за отстраняването на кмета.

По-рано днес пред Нова ТВ кметът на Перущица определи атаките срещу него като "политически уйдурми", съгласувани на най-високо ниво, с цел да бъдат компрометирани той и партията, която представлява - ДСБ.