Празничното преселение започва: 100 000 коли напускат столицата още днес

Отново най-натоварени ще бъдат пътищата към Гърция

"100 000 автомобила се очаква да напуснат столицата днес. В момента, по данни на МВР, движението в столицата е спокойно, но има натрупвания на автомобили по някои възлови кръстовища, което е типично за всеки нормален работен ден. В късния следобед обаче, се очаква масово напускане на хора от София. Това съобщи в интервю за "Фокус" началникът на Пътна полиция към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) комисар Тенчо Тенев. 

Комисар Тенев уточни, че се очаква най-натоварено да бъде движението по основните булеварди, извеждащ трафика от Софи като "Цариградско шосе" и "Ботевградско шосе". "Този път обаче най-вероятно ще има натоварване и в посока стария път за Перник – в района на Владая, тъй като се очаква хората масово да отидат към Гърция. Според прогнозите, там времето ще е хубаво", коментира началникът на Пътна полиция.

Комисар Тенев подчерта, че екипите на Пътна полиция вече са на пътя и се изчаква моментът, в който движението стане по-натоварено, да започнат да регулират ръчно. По думите му най-вероятно това ще стане на бул. "Цариградско шосе”. Днес се провежда и акция за пътна безопасност - нейният обхват е на територията на цяла Европа, като идеята е да се постигне нулева смъртност на пътя.