В Харманли готвят протест - не искат увеличаване на местата за бежанци

Вземат се обаче допълнителни мерки заради увеличение брой на мигрантите, но ситуацията е нормална

Недоволството на жителите в Харманли срещу разширяването на бежанския лагер расте. Предвижда се местата за настаняване да станат с 68 повече. В новите помещения ще могат да се настанят 400 души, съобщи БНР. 

Така лагерът в Харманли ще може да приеме около 3 хиляди бежанци. За изграждане на фургонния лагер, заедно с контейнер за охраната, система за видеонаблюдение и ВиК система, са предвидени 1,6 млн. лв. За 4 септември се предвижда протест, организиран от ВМРО, в който участие ще вземе евродепутатът Ангел Джамбазки. Директорът на Регистрационно-приемателния център - Харманли Йордан Малинов коментира, че не се предвижда увеличение на местата. 

Вземат се обаче допълнителни мерки заради увеличение брой на мигрантите, но ситуацията е нормална. По думите му миналата година бежанците са били повече. Малинов подчерта, че ВМРО не са се свързали с него за протеста, няма постъпило искане за провеждането на демонстации и в общината. Малинов смята, че от ВМРО не са се запознали добре със ситуацията в бежанския център и по-скоро става въпрос за недостатъчна осведоменост по въпроса.