Панаирът на Видин и фолк концертите към него ще глътнат 60 бона

Именно от фирмите, които ще имат сергии на панаира и ще се рекламират на него, настояли да се привлекат фолк-изпълнители

Панаирът на Видин и концертите към него, в които ще участват популярни изпълнители на попфолк от България и Сърбия, струва 60 хиляди лева, обяви пред Би Ти Ви кметът на града Огнян Ценков. Той уточни, че половината от сумата е осигурена от общинския бюджет, а останалите идват от спонсори.

Именно от фирмите, които ще имат сергии на панаира и ще се рекламират на него, настояли да се привлекат имена като като Глория, Ивана, Кали, Софи Маринова, Весна Змиянац и още седем изпълнители на поп-фолк. Събитието, ще се открие на 26 август и ще продължи девет дни. Кметът на Видин окачестви като престъпление пускането на фалшиви плакати, които изглеждат като оригиналния, но вместо на "Традиционен видински панаир", канят на "Национален фестивал на чалгата и кючека". Той допълни, че общината ще си търси правата. Огнян Ценков обяви, че панаирът във Видин се провежда от 1882 година. Той обяви за неверно клише твърденията, че Видин е най-бедният град в България и в ЕС.