Мотористи на протест: Убиват ни на пътя, готвим се за война

Рокерите са поели инициатива за създаването на специален пътен знак, указваш, че има мотористи на пътя

Мотоциклетисти се събраха пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ с искания за наказания и адекватно функциониране на съдебната система за убийствата на пътя.

„Въпросът е не да са по-строги наказанията, а да има въобще такива. Не знам какъв е смисъла от институции като те не функционират”, коментира приятел на загиналите в ефира на Би Ти Ви.

Недоволството им идва след тежък инцидент край Драгоман, когато уморен водач блъска двама мотористи. Жертвите Бойко и Таня са били приятели на всички събрали се и в неделя рокерите ще направят почетно шествие към мястото на катастрофата.

„В неделя ще отидем до мястото на трагедията и така ще се опитаме да се самодицсиплираме. Но ние няма да протестираме, убиват ни и се готвим на война”, категорични са те.

Те са поели и инициатива за създаване на специален пътен знак, който да показва, че има мотористи на пътя. „Не е официален, но е израз на нашето желание да покажем да хората че има мотоциклетисти на пътя”, коментират те.

По повод вчерашното дело срещу извършителя на катастрофата край Драгоман те заявиха, че са крайно недоволни от решението шофьора да бъде пуснат. 

„Вчера чакахме часове да се вземе решението и накрая то беше противоположно на логиката. Той е извършител на двойно убийство и ще чака да бъде съден в някаква сграда на посолството”, коментира Александър.