Маскирани опожариха дома на семейство Баневи

По думите на Евгения Банева преди дни и е бил искан подкуп за 500 000 лева, които тя е отказала да плати

В неделя вечерта двама маскирани са опожарили трапезарията и хола на луксозната къща на семейство Евгения и Николай Баневи в Бояна. А  щетите са за стотици хиляди лева, показа репортаж на Нова ТВ.

Извършителите не са задържани. Назначена е експертиза, оглеждат се и записите на камерите.

Инцидентът е станал в отсъствието на собствениците на Баневи, В района обаче има много камери и охранители, в дома им са били и икономът, и готвачката, но никой не е разбрал за случващото се.

През ноември 2015 отново имаше посегателство над офиса на Витоша – бяха хвърлени пиратки. Тогава обаче е бил задържан извършителят и той е с повдигнато обвинение.

Самата Евгения Банева споделила, че е наясно кой стои зад това опожаряване, но отказва да назове неговото име. Преди дни мъжки глас й поискал 500 000 евро, но тя е отказала. Тя му отказала и тогава той я предупредил – събирай пари за нови мебели.

Палатът на Баневи е разположен на 30 дка земя, изключително скъпо обзаведена – това е задължително за хората, които приемаме вкъщи, обяснява преди време бизнесменът Николай Банев, който уточнява, че всъщност той е Евгения всъщност са много бедни хора, защото всичките им пари инвестират.