Синдикатите излизат на протест срещу концесията на Летище София

Няма да има проблеми при полетите

Синдикатите излизат на протест срещу концесията на Летище София. Те ще се съберат на Терминал 1, но без да пречат на работата на летището и без да блокират движението.

Според синдикалните организации готвената концесия е неизгодна. От КТ"Подкрепа" смятат, че ако летището продължи да се управлява от държавата в бюджета ще постъпят повече от 2 милиарда лева. "Държавата е хвърлила тук толкова пари, защото ние сме държавно предприятие. 800 милиона за инфраструктура. Това са метро, пътища. Толкова милиони сега ги изплащаме - терминал 2, самото летище ще го изплаща. И, когато трябва да събираме само пари, да ги даваме на държавата, ние даваме на някой друг. Народът роптае срещу всички концесии." разясни Тодор Миланов пред БНР.

Служители на летището също са против концесията и в момента са притеснени за бъдещето си. След протеста синдикатите ще решават какви ще бъдат следващите им действия. Министърът на транспорта Ивайло Московски обаче беше категоричен, че концесията няма да бъде прекратена каквото и да правят профсъюзите. Към момента процедурата по отдаване на концесия на Летище София е спряна временно, заради подадена жалба в Комисията за защита на конкуренцията от арабски консорциум за неплатени суми по неустойки.