Варненци спасяват с концерт обсерваторията в Рожен

Това, което ги обединява е обичта към астрономията и желанието за по-добро бъдеще

Млади хора от Варна са решили да помогнат на Националната астрономическа обсерватория (НАО) „Рожен“. Макар повечето от тях да са учени, те са обединени от интереса си към астрономията. 

„Искаме живот за науката и успехи за бъдещето“, е мотивът им за организирането на концерт, средствата от който ще отидат за институцията. Разбирайки, че обсерваторията може да бъде затворена, решават да не стоят безучастно, а да направят всичко по силите си, за да помогнат, пише topnovini.bg. Така започват да търсят съмишленици, с които да се борят за каузата. Не след дълго получават потвърждение от танцови и музикални състави, които са решили да ги подкрепят в доброто дело. Сред тях са The Center, „Криейтърс“, групите „Шепот“, AXEZ, звездата от „Х фактор“ Мишел. Така младите организатори успяват да съберат достатъчно изпълнители за грандиозен концерт в Летния театър. Събитието ще се състои на 15 юни от 19,30 ч.

На въпроса как са избрали точно Рожен организаторите отговарят така: „Обичаме астрономията и вярваме, че изследването на космоса може да доведе до разкрития за науката, които коренно да променят живота на хората. Националната астрономическа обсерватория (НАО) „Рожен“ е най-голямата в Югоизточна Европа. Там се наблюдават и изследват различни космически тела, но за да работят телескопите, имат нужда от технически грижи и осигуряване на консумативи. Затова обсерваторията се нуждае от финанова подкрепа, иначе може да бъде затворена. Група младежи доброволци искаме да съберем средства за подпомагане, защото искаме живот за науката и успехи за бъдещето! Всеки, който иска да подкрепи каузата ни може да заповяда на благотворителния концерт „Да спасим Рожен“.

Билети могат да бъдат закупени на касите на Еventim и Летния театър.