Опасни скали по пътя Пловдив-Смолян блокират трафика през почивните дни

Днес е нямало задръствания, тъй като движението е по-слабо, но едва ли така ще бъде на 25 май, предупреждават от областната управа

Затруднен е трафикът по пътя Пловдив – Асеновград – Смолян, където се премахват опасни скални късове, съобщиха от Областно пътно управление за "Фокус".

Разрушването на скали по пътя се извършва по цялото трасе, като се работи усилено и през почивните дни. Движението се извършва само в едната лента и се пропуска поетапно и в двете посоки. Има и времеви периоди, в които движението се спира изцяло и в двете посоки, което създава предпоставки за образуването на задръствания.

В днешния ден няма задръствания, тъй като движението е по-слабо. Срокът на въведеното ограничение по пътя Асеновград – Смолян е до края на този месец. Ремонти се извършват на още две места по този път. Тунелът при км 33 е затворен за движение и в двете посоки, поради извършването на ремонтно-възстановителни дейности. Ограничението е валидно до 30 юни, като движението се пренасочва по обходен път, отстрани на тунела. При км 39 на този път също се извършва ремонт.