Градушка удари Пазарджик, пороен дъжд заля Сливен и Котел

Засега няма информация за пострадали хора и не е ясно дали има нанесени сериозни щети

Пороен дъжд с градушка се изсипа в Пазарджик. По-голямата част от улиците бяха наводнени, което беше причина за големи задръствания в града.

В Пазарджик на места пътищата са непроходими заради придошлите води. От силния вятър има счупени клони и отнесени навеси, предаде БНР. Засега няма информация за пострадали хора и не е ясно дали има нанесени сериозни щети. Градушка с големина на череша удари Пазарджик в късния следобед. Бурята започна около 17.20 ч. и продължи около час. Парчетата лед образуваха хлъзгава настилка по тротоарите и асфалта, улиците на областния град за кратко време се превърнаха в морета.

Потоците на места преляха през тротоарите и наводниха мазета. На местата, където водата бе по-дълбока, изгаснали коли затрудниха движението и предизвикаха задръствания. Спряно беше и движението на тролеите заради срив в захранването. В отделни квартали за кратко бе спряна и водата. Движението на пешеходци беше невъзможно. Малко преди края на работния ден, в Сливен в продължение на повече от час се изля пороен дъжд, примесен със ситна градушка, от която побеляха покривите и тротоарите.

През последното денонощие общото количество на валежите там е над 20 литра на квадратен метър. Има сигнали за наводнени дворове и приземни етажи. Намалялата видимост и залетите улици затрудниха движението на превозните средства и на възлови участъци се образуваха дълги опашки. Проливен дъжд, придружен с гръмотевици валя и в Котленския край. Валежите в района продължават.