"Бунтът на мравките" расте - българи в Белгия ще протестират срещу ИК

Те наричат измененията в Изборния кодекс

След Лондон и Оксфорд, и българи в Белгия ще протестират днес заради промените в Изборния кодекс (ИК), които ограничават гласуването извън граница само в посолствата и консулствата.

"Промените в ИК от 22ри април 2016г. обслужват само оста ГЕРБ–БСП–ДПС-ПФ. В това народно събрание има минимална опозиция, когато стане дума за заграбване на власт. Малкото гласове на разума са заглушени от многобройния хор на глупостта", казват сънародниците ни от европейската столица от Белгия.

Протестът ще е тази вечер от 18:00 пред постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел на адрес 49, Square Marie-Louise, 1000 Bruxelles.

Ето какво пишат в съобщението си до медиите организаторите:

Промените в ИК от 22ри април 2016г. обслужват само оста ГЕРБ–БСП–ДПС-ПФ. В това народно събрание има минимална опозиция, когато стане дума за заграбване на власт. Малкото гласове на разума са заглушени от многобройния хор на глупостта.

Те решиха да ни заличават от избирателните списъци при негласуване. За възстановяване на гражданските ни права, ще трябва да подаваме молби, болнични или извинителни бележки, независимо дали живеем в България или чужбина

Те направиха възможно гласуването „за никого“, но този глас се разпределя към големите партии и за него се получава субсидия

Те направиха гласуването задължително, за да компенсират липсата на доверие в избирателите, които отказват да гласуват доброволно за едни и същи компрометирани лица

Те отказаха да създадат МИР „Чужбина“, който беше залегнал като обещание в предизборната платформа на ГЕРБ и РБ.

Напротив:

Те направиха практически невъзможно гласуването от чужбина, като отмениха възможността да се откриват избирателни секции извън консулства и посолства. За да не може 2 000 000 български граждани извън граница да им се бъркат с гласовете си в тънките, изборни сметки.

Ние, българите живеещи и работещи в Белгия остро се противопоставяме на тези поредни предизборни трикове!