Поискаха 4 години затвор за бивш шеф на общинска фирма, убил момиче на пешеходна пътека

Защитата на Атанас Щерев поиска по-ниска присъда

4 години в затвора трябва да прекара Атанас Щерев според искана от прокурор Дарин Христов присъда. Щерев, който е бивш управител на общинска фирма "Бургасинвест" е обвинен за това, че на 5 януари 2014 г. е блъснал на зебра 18-годишната Антоанета Димитрова. Пет дни по-късно момичето издъхна в реанимацията на бургаската болница.

Защитата на Щерев поиска делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно производство, което гарантира на обвиняемия по-ниска присъда. 63-годишният бизнесмен влезе за първи път в залата и изрази съболезнования на родителите на загиналата Ани. Майката и бащата бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци по исканата кръвна за общо 300 000 лева.

"Аз самият не можах да разбера как това се случи", призна шофьорът. След инцидента той е бил уволнен от фирмата, на която бе управител. Щерев и защитата му поискаха условно наказание. Бе изтъкнато че има здравословни проблеми и е баща на малко дете. За максимално наказание настоява семейството на загиналото момиче. Съдия Катя Господинова ще обяви решението на съда в 15 часа.