Изнасилената от Евстатиев още е в стрес, ходи на психолог

Адвокат Димитиров твърди, че според експертизите, тийнейджърката е била девствена

Изнасиленото от бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев 16-годишно момиче ходи на психолог и все още не може да се възстанови от преживяното. Това разкри по Нова ТВ  Атанас Димитров, един от адвокатите на момичето.

По препоръка на психолога от понеделник момичето вече ходи на училище. Тя трябва отново да се социализира. Тo е в постоянен стрес. В постоянен стрес са и родителите ѝ, които също ходят на психотерапевт", подчерта защитникът и добави: В първите часове, след като момичето е било изхвърлено от джипа на Иван Евстатиев, то не е могло да говори. Тя няколко пъти е изпадала в безсъзнание.

Димитров обясни, че момичето е отишло да се види с Иван Евстатиев, защото "е имала доверие на човека, който четири години е бил работодател на майка ѝ". Тя е била в щаба му, помагала е в предизборната му кампания, а той се е държал любезно с нея.

Иван Евстатиев я е поканил "на сокче" и да ѝ обясни, че щял да ѝ помогне да започне да учи право, което било мечтата на тийнейджърката, твърди адвокат Атанас Димитров. Но как се е стигнало до алкохола, не зная, дотогава никой не я е виждал тя да употребява алкохол, подчерта той.

По думите му Иван Евстатиев се е възползвал от нея. Има експертизи, които безспорно доказват, че момичето е било девствено.

Атанас Димитров смята, че съдът не би трябвало да промени мярката за неотклонение на Евстатиев. 

Съдия Стателова, който гледа мярката на бившия кмет Иван Евстатиев, е много принципен и твърд съдия, тя не се влияе от уличен натиск. Освен това не вярвам, че Евстатиев е толкова тежко болен, както се опитват да ни внушат чрез експертизите, които ни показват. Не зная какво ще реши съда, но ако променят мярката му, има опасност Евстатиев да замине за Монголия, за да се скрие от българското правосъдие", коментира адвокатът.

снимка в галерия адвокат Атанас Димитров