СЕМ поряза NewsTV, отказа й регистрация

Един от мотивите е дублиране на програмно съдържание от TV7 и News7

Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с решение да не издава регистрация на News TV - проект на "Праймедия", съобщава "Капитал". Недобре разработени документи и дублиране на програмно съдържание от TV7 и News7 са сред основните мотиви на регулатора да не одобри молбата на канала. Освен това е важно да има и по-голяма яснота за произхода на капиталите, с които ще се развива телевизията, според члена на СЕМ Анна Хаджиева.

"Праймедия" вече разработва нови документация и ще кандидатства за лиценз отново с друг телевизионен проект, с ново име, е коментирал управителят й Асен Асенов, което е шеф на "Русофили". Ако новият набор документи бъдe разработен съобразно всички препоръки на закона и медийния регулатор, надзорниците вече няма да имат аргументи, с които да откажат регистрация на канала. Остава въпросът за произхода на капиталите, с които ще се развива телевизията.

Компанията "Праймедия" е свързана с председателя на Национално движение "Русофили" и бивш член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП Николай Малинов, но по документи неин собственик е бизнес партньорът му Асен Асенов.

Повече от половин година компанията опитва да бъде вписана като собственик на TV7 и News7, след което се отказа от двете телевизии и реши да създаде свой нов проект, но като включи в него програмно съдържание на двата канала, което заслужава да бъде включено в проекта - News TV. С днешна дата и този канал отива в историята и предстои скоро да разберем кой ще е новият телевизионен проект, зад който ще застане "Праймедия".