Арестуваха Босия заради домати срещу парламента

Николай Колев протестира срещу съдебната система

Домати летяха към задния вход на парламента, където за пръв път след ваканцията народните представители влязоха, за да подновят работния процес. Акцията е на Николай Колев-Босия, който се закани, че ще атакува с домати институцията още в началото на почивката.

Десетки домати хвърли Босия по парламента. Служители отвътре се опитаха да почистят. Самият протестиращ се намира на тротоара срещу сградата, а коли на жандармерията са наредени като своеобразна стена пред него. Въпреки това при всяко влизане на човек в институцията към входа полита зеленчук, който явно Босия успява да хвърли между колите.

Босия си е извадил разрешително за протест, който може да бъде изразяван с хвърляне на земеделска продукция. Той има право да мята домати, стига да не уцели някого. Въпреки че не целеше хора, костюмите на някои от пристигащите бяха опръскани с доматен сок.

Няколко души се събраха на протест с лозунги по повод началото на парламентарната сесия. Те настояват за промяна в съдебната система и ускоряване на съдебната реформа. Около сградата звучи народно музика и гайди. След като си свърши работата, Николай Колев-Босия беше арестуван. Чистачки от парламента се заеха усилено да лъскат фасадата на сградата.