БСП-София с PR-акция - искат за гражданите резиденция "Лозенец"

Пръв се подписа кандидатът за кмет на София Михаил Мирчев

Днес столични социалисти организираха истинска PR-акция, като поискаха свободен достъп до парка на резиденция „Лозенец“ за граждани.

За по-малко от час под инициативата са се подписали 60 човека, , пише Topnovini.bg. Пръв е поставил подписа си кандидатът за кмет на столицата Михаил Мирчев, който каза, че в парка могат да се правят концерти на открито и други културни мероприятия. Той се закани, че в БСП ще организират подобни инициативи и за други зелени места в столицата.

Общинският съветник Румен Георгиев, който със събитието на практика откри и предизборната си кампания като кандидат за кмет на район „Лозенец“, обясни, че многократно са правени опити паркът да бъде свободен за столичани.

Сега той се ползва срещу солидно заплащане за частни мероприятия, срещу които в общината непрекъснато има жалби от живеещите наоколо, тъй като не се спазва крайният час 21:30.

Идеята на социалистите е паркът да остане ограден и охраняван и да работи от 6-7 ч. сутрин до 9 вечерта.

Резиденцията е под шапката на Министерството на отбраната. Георгиев обясни, че по-късно днес ще се срещнат с началника на кабинета на военния министър, по нейна инициатива.