Шефът на КАТ: Разиграват ни с фалшиви сигнали за гонки

Сигналите се подавали за фиктивни състезания, за да се заблудят патрулите

“От 20 сигнала за автомобилни гонки, 2 се оказват реални. Подават се множество фалшиви сигнали за гонки, за да ни разиграват от една точка на друга и да заблудят органите на реда и отвлекат вниманието им от местата, където реално се случват състезанията“, съобщи шефът на КАТ Тенчо Тенев. От думите на Тенев стана ясно, че в началото на тазгодишния мото сезон КАТ е провел редица акции на горещите точки, в който се организират нерегламентирани авто-мото състезания.

През този месец КАТ ще стартира акция в селата около София, съобщи още Тенев. Акцията ще е насочена към самоделни мотори, който се управляват от неправоспособни и малолетни водачи. “Качват се на скутери по двама, по трима, без каски и предпазна екипировка. Родителите им не ги контролират и така се стига до произшествия“, коментира Тенев. За да бъдат спрени тези безумия, според Танев е нужно 6 патрулни коли на КАТ да завардят изходите на селата и да сложат край на тази практика.

Шефът на столичният КАТ обясни още, че в момента на територията на столицата работят 5 камери, който са били преработени и в момента засичат високата скорост на мотоциклетистите. С тяхна помощ се засичат и водачи на автомобили, които извършват нарушения спрямо мотористите. Най-честото и брутално нарушение е отнемането на предимство на моторист от страна на водач на автомобил, затова катаджия №1 препоръча на шофьорите на коли да следят движението в страничните си огледала.

От КАТ се похвалиха, че през тази година 200 мотористи по-малко са пострадали на пътя и призоваха любителите на возилата на две колела да поставят каски и защитно облекло.