Обявиха Кукаката за национално издирване

Плевенчанинът предизвика въргал с руснаци на плажа в Поморие

Плевенчанинът Камен Балбузанов-Куката e обявен за общодържавно издирване от тази стурин заради боя с руснаци на плажа в Поморие. Първоначално Балбузанов бе пуснат за местно издирване, тъй като веднага след плажния инцидент избягал с автомобила си.

В екшъна бил замесен и концесионерът на Централния плаж в Поморие, където е станал инцидента Христо Широков, известен в града като близък до несебърския бос Димитър Желязков-Очите, съобщи 24 часа.

Семейството на Куката гостувало на концесионера в Поморие заедно с още едно семейство от Плевен. Боят е станал около 19 ч. на 27 юли, на ивицата пред заведение "Карибите".

Едра рускиня направила забележка на българче, което на няколко пъти минало твърде близо покрай хавлията й. Детенцето играело на пясъка с хлапета на общо четири приятелски семейства. "Рускинята е ударила шамар на едното дете, другото го ударила в стомахчето, а третото е хванала за ръчичката и започнала да я извива", разказа адвокат Валентин Калчев от Поморие.

Детето, което рускинята дърпала за ръката, издавало писъци, които привлекли вниманието на родителите и те хукнали към мястото. Пръв стигнал Камен Куката, но до рускинята се изправил едър мъж - 46-годишният Александър.

Куката и руснака се сбили, паднали на пясъка и продължили да се налагат. Накрая двамата били разтървани от хора на плажа. Според свидетели на екшъна руснакът пръв посегнал на Камен Куката. Впоследствие чужденецът е приет в бургаската болница с избит зъб и спукана устна. Според близки на дирения плевенчанин той също бил със сериозни травми по лицето.