Разкриха скандалните полицаи, които пребиха момче и момиче докато ги арестуват

Ченгетата са служители на столичното Първо РПУ

Полицаите, които пребиха посред нощ момче и момиче в центъра на столицата по време на арест, са служители на столичното Първо РПУ, установи проверка на Нова ТВ. Информацията по скандалния случай излезе наяве след излъчването на видеоклип, заснет от свидетел на бруталните сцени и изпратен до „Господари на ефира”. Във видеото се вижда как разговорът между служителите на реда и младата двойка, спрени за рутинна проверка на документи, постепенно прераства в акт на потресаващо полицейско насилие. Главният потърпевш в случая е момичето, което получава ритници, обиди и псувни от служителите на МВР.

"До този момент е установено, че видеоклипът е от 19 декември миналата година. Патрул на Първо РУ бил изпратен на ул. "13 март" по сигнал за възникнало сбиване и нарушаване на нощната тишина.

При пристигането си на адреса, служителите заварили жена и мъж, които се карали на улицата. Полицаите предприели действия по установяване на самоличността на двамата. Документ показал само мъжът, младата жена отказала да представи личната си карта. Двамата били отведени в полицейското управление, където е установена самоличността на жената. Извикан бил и екип на Пътна полиция, който да тества задържаните за алкохол. 

При жената дрегерът отчел наличие на 1.59 промила, а при мъжа - 0.53 промила. По случая веднага било образувано бързо производство за хулиганство", гласи съобщение, разпространено от СДВР. Директорът старши комисар Младен Маринов вече е разпоредил дисциплинарна проверка.