Обрат: МВР финтира истинския нападател на Галя от Бургас с фалшива информация

Полицаите пуснали кьорфишек, че мъжът й я е клал, за да хванат извършителя

Полицията в Бургас задържа 28-годишен мъж за опит за убийство на 27-годишната си бивша приятелка Галя, която беше жестоко намушкана 17 пъти в бургаския парк "Славейков". Служителите на реда са заловили изверга като по филмов сценарий от холивудски екшън. Първоначалната информация, която бяха разпространили от МВР, че е задържан бившият мъж на пострадалата, е била фалшива, за да бъде задържан истинският извършител, разкриха следователите.

Задържаният е 28-годишният криминално проявен мъж от Сливен, имал връзка с жертвата си. Своевременно сформираният полицейски екип, под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура, е констатирал, че съществуват достоверни данни укрилият се след жестокото деяние Г.А. да напусне страната.

Спец-полицаи от звено „Специализирани полицейски сили”, ползвайки тактическо проникване, неутрализирали 28-годишния криминално проявен. Г.А. направил пълни самопризнания за извършеното деяние, като обяснил и причините за агресивното си поведение. Същият към момента се транспортира към Следствения арест в Бургас. По случая в сектор „Криминална полиция” към ОД на МВР – Бургас е образувано досъдебно производство.