Арх. Петър Диков: Атаките срещу промените в Борисова градина са предизборни

Нося оставката си в джоба, ако ми я искат - подавам я

Главният архитект на София Петър Диков е категоричен, че атаките срещу преустройството на Борисовата градина са в резултат на предстоящите местни избори. Пред БНТ той подчерта, че молове в парка няма да има. "Нося оставката си в джоба и съм готов да я подам, когато ми я поискат. Журито направи много добър избор за промените в Борисовата градина. Избра една идея, която е най-близко до консервативната, до запазването на парка в максимална степен, връщането на някои територии, които са били отделени от парка", заяви Диков. 

Той също спомена, че е избран екипът, който ще предложи плана за обновяването на известния столичен парк. Проектът ще бъде предложен на обществено обсъждане, което ще стане след избирането на новия Общински съвет през октомври.

По отношение на видеонаблюдението в столицата той констатира, че е най-добрата превенция срещу престъпленията. Според него мярката се налага заради двете убийства - на Яна Кръстева преди няколко години, както и на Георги Игнатов наскоро. Той обаче не спомена дали ще се увеличи броят на камерите.