Убиецът на 6-годишния Петьо получи 4 години затвор

Пъков призна пред Темида, че е виновен

Съдебният състав по делото за катастрофата, при която загина 6-годишният Петьо Гювеченов от Панагюрище, се оттегли на съвещание за да се произнесе с присъда. По време на съдебното заседание бе изслушана защитата на Цветан Пъков, който е ударил с джипа си детето и адвокатите на родителите на момчето. Защитникът на Цветан Пъков каза, че иска наказание за своя клиент, което да бъде справедливо, като посочи рамките на това наказание – между средния и максималния размер предвиден в закона. Той апелира за справедлив съдебен акт, като посочи че няма как ада бъде върнат малкия Петьо, но не пожела да направи коментар по съдържащите се в експертизата факти за ситуацията, при която загина детето.

Подсъдимият Цветан Пъков каза, че дълбоко съжалява за стореното, поднесе съболезнования на родителите и завърши правото си на лична защита с думите „Поклон през светлата памет на Петьо“, като настоя за справедлива присъда.

На въпрос на съдия Коста Стоянов какво разбира под справедливо наказание, Пъков каза същото, което и неговият защитник – между средния и максималния размер, предвиден от закона. Максималната присъда за подобно престъпление е 6 години лишаване от свобода. С признаването си за виновен и признаването на всичко и обстоятелства и факти по делото наказанието ще бъде редуцирано до 4 години. До 30 минути съдията по делото ще се произнесе.