Кметът на Гърмен призна за конфликт между нея и Ахмед Башев

Оказва се, че собствениците на незаконнитепостройки в ромската махала са получили покани за доброволно събаряне, но тъй като това не се е случило

Кметът на Гърмен Минка Капитанова призна, че от месеци съществува конфликт между нея и Ахмед Башев но отрече този конфликт да има нещо общо със събитията от последните дни в района. "Има заселени хора в района, и то предизборно", става ясно от репортаж на Нова телевизия.

„Текат срещи с институциите, с протестиращите и с живеещите в ромския квартал „Кремиковци”, все още нямаме набелязани конкретни мерки”, уточни Капитанова. „Надявам се и с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова да проведем среща. Собствениците на незаконните постройки в квартал "Кремиковци" са получили покани за доброволно събаряне, но тъй като това не се е случило, предстои да се връчат покани за принудително събаряне, както и огледи на място на всички постройки.”категоричен е кметът.

По неофициална информация част от живеещите в ромската махала вече са напуснали квартала и са отишли на гости на свои близки и роднини, докато се успокои обстановката. Късно вечерта жители на Гърмен отново блокираха пътя към ромската махала в града с искане за изселването на незаконно настанилите се там. Те обещаха протестите да продължат до 2 юни. Остава и засиленото полицейско присъствие в града.