Жестока катастрофа в София

Две линейки с полицейски екскорт карат ранени към ВМА

Страшна катастрофа е станала на пътния възел на бул. "България" с Околовръстното шосе на София в посока кв. "Младост". Ударили са се няколко коли в голяма верижна катастрофа . На платното лежи млад мъж, гледката е страшна, съобщава очевидец на инцидента.

На мястото има 4 патрулки. Две от тях проправят път на две линейки. Има пострадали с опасност за живота, спешно се извозват към Военномедицинската академия.

Трета линейка пътува към мястото на тежката катастрофа, където по първоначална информация вероятно има още пострадали.

Затруднено е движението в района на верижния сблъсък.

По-късно Нова телевизия съобщи, че до катастрофата се е стигнало, след като джип "Порше кайен", управляван от турски гражданин, прелетял с висока скорост и отнесъл хора, събрали се около аварирал автомобил.

Пострадалият 25-годишен дошъл заедно с негов приятел, автомонтьор, да помогнат на техни познати, които закъсали на мястото на инцидента. Докато оглеждали колата обаче, шофьорът на джипа отнесъл момчето. При удара главата му се ударила в стъклото на автомобила, вследствие на което получил черепно-мозъчна травма.

Турският гражданин, заедно с още две коли, са пътували към Панчарево на пикник. Направена му е проба за алкохол, която е отрицателна. Най-вероятно обаче той е шофирал с над разрешените 80 км/ч., според свидетели.