Фандъкова: Предстои преустройство на "Руски паметник" в столицата

Китайци ще кърпят дупките в София

Китайци ремонтираха софийската улица „Пирин“. Те се принудили да дадат 500 лева, за да се справят с проблема, който от общината не решават. Те запълнили дупките с над 20 кофи. Тази улица наистина е заложена за ремонт в програмата за текущи ремонти, така че за цялото лято тези улици ще бъдат ремонтирани, увери обаче в сутрешния блок на БТВ градоначалникът на София Йорданка Фандъкова. По въпроса за имотното състояние на кмета на Пазарджик, кметицата посочи: „Доколкото знам, е започната проверка от НАП, трябва да се разберат всичките източници на доходи и това е моето разбиране“ и допълни: „Моите имоти са декларирани“.

Предстои реконструкция около „Руски паметник“, съобщи кметът на София. Ще бъдат подменени инженерните мрежи, които не са сменяни от поставянето си. „Ще се направи преместване на трамвайната линия двупосочно откъм бул. „Скобелев“ и за първи път ще изградим първия участък „зелен трамвай“ – той ще се движи над трева, а не над бетон“, допълни още Фандъкова за проекта.

Подмяна на дървета се предвижда още в програмата за озеленяване на общината. „София е зелен град и нашата амбиция е да развиваме тази система“, категорична бе Йорданка Фандъкова. По други възлови точки от столицата също ще се работи. Един от тях е бул. „Витоша“ - там ще бъдат подменени трамвайните линии. Пешеходната зона също се очаква да е завършена в срок

За нападките към реконструкциите на „Лъвов мост“ и „Семинарията“ Фандъкова отговори, че строителството в градска среда е много по-различно. Само от началото на годината са вдигнато около 250 автомобила принудително, около 190 акта са съставени и над 1000 констативни протокола, даде малко цифри Фандъкова.

„Санкциите, които Столична община може да наложи, и сега са достатъчно сериозни. Нека да кажа, че това, което видях, в крайна сметка ние спираме на тези места, където играят нашите деца. Трябва да имаме и съзнанието, но нека да кажа, че столичният инспекторат работи“, завърши Йорданка Фандъкова.