10 тапи в София "влизат в сила" от утре

В столицата започват мащабни ремонти на улици и булеварди

Мащабни летни ремонти започва Столична община. Първите ограничения на движението влизат в сила от утре, 20 април. Голяма част от булевард "Цариградско шосе" ще бъде затворена за движение. Очакванията са през цялото лято над 10 тапи да блокират движението. От общината съветват шофьорите да избират алтернативни маршрути. Пролетта пукна, а с нея и асфалта в цялата страна. Най-засегнати ще са столичните булеварди заради хилядите автомобили и интензивния трафик. Огромни дупки се отвориха и на десетки по-малки улици, а на места шофирането е истинско изпитание за софиянци.

Общината си поставя амбициозната задача да ремонтира над 30 км улици и булеварди. Работата ще продължи през цялото лято. На практика това означава, че над 10 тапи ще блокират движението. Най-пострадалите от затварянето на улици и булеварди ще бъдат кварталите "Младост", "Дружба" и "Хаджи Димитър". От общината съветват шофьорите да използват обходни маршрути.

Първите ремонти и ограничения на движението влизат в сила от утре, 20 април.

Освен това движението по бул. "Александър Малинов" отново ще бъде ограничено заради ремонт в частта до "Цариградско шосе". Машини ще има и на трасето от бул. "Дондуков" до бул. "Владимир Вазов", както и на площад "Руски паметник".