Ученици в Гърмен пламнаха по време на факелно шествие

Учител успял да потуши огъня и да спаси децата

Трима ученици и учител са с леки изгаряния след празненство с факли в село Гърмен край град Гоце Делчев, докато кметицата отрича да е имало инцидент. Инцидентът е станал след 20 часа снощи в село Гърмен по време празника на общината, който бил отбелязан с фолклорен фестивал. По програма е трябвало да има и факелно шествие.

За запалването на факлите е използван спирт, който обаче се е разлял по децата и учителя. При запалването му са пострадали две деца - момчета на 14 и 15 години, както и един учител. Има още едно пострадало дете, с много по-леки изгаряния от останалите. С неспециализиран транспорт пострадалите са закарани в МБАЛ "Ив. Скендеров" в Гоце Делчев. По неофициална информация едното от децата е с изгаряния от 15 на сто по крака, а другият ученик и учителят са обгорели леко по лицата. Изгарянията им не са тежки и са пуснати за домашно лечение.

Кметът на Гърмен Минка Капитанова отрече да има такъв инцидент, предаде БГНЕС. Според нея всичко по време на празника, започнал още в петък, било нормално. "Никога не е имало толкова хора на празника на общината, започнал в петък", каза Капитанова. За раздухването на инцидента със запалилите се деца тя обвини Ахмед Башев. "Това са негови интриги, ако имаше инцидент, щях да знам," допълни Капитанова.