Жената, която се хвърли в Бургас, няма общо с детето в куфара

Дъщерята на загиналата по чудо оцеля

Не са открити улики, които да свързват смъртта на 33-годишната Александра Наний с намереното в куфар убито дете. За евентуална връзка между смъртта на московчанката се заговори заради нервната криза, в която жената изпаднала вечерта, преди да полети от 5-ия етаж на кооперацията на ул. “Батак” в Бургас. Според свидетели тя е говорила доста объркано и е споменала, че е била свидетел на катастрофа с пострадало дете.

Разследващите обаче не са открили нищо, което да я свързва с убитото дете, открито в Искър. Досъдебното производство за смъртта на Наний е образувано за убийство, макар че първоначалните данни сочеха самоубийство. От прокуратурата обясниха, че такава е практиката. При инцидента на 17 март в луксозното жилище на петия етаж не е имало друг човек освен майката и 4-годишната ѝ дъщеричка Алиса. Ключът е намерен от вътрешната страна на вратата. Още на следващия ден обаче пред близка приятелка на майка си Алиса е споделила за преживяното: “Мама скочи и аз след нея, казало детето.”

Все още не е напълно изключена версията за подбудителство. Вечерта на инцидента Александра се е прибрала вкъщи малко преди 18 ч. Тя е била доведена с автомобил, шофиран от мъж, и съседи чули разменени между тях реплики на висок глас на руски. Лична история, която довела до емоционален срив Наний, е основната версия за самоубийствения скок.

Малката Алиса бе изписана днес в добро общо състояние. “Благодарни сме на всички лекари и целия персонал на бургаската болница затова, че Алиса е жива и ще оздравее. Благодарим за професионализма и грижите”, са казали близките. Плътно до Алиса са били нейният баща Василий и сестра му Екатерина. Алиса също е благодарила на докторите с думите: “Аз много ги обичам.”