Депутат се вихри с трабант пред парламента всяка сутрин

Милен Михов купил 27-годишния автомобил с голям зор

Депутатът от Патриотичния фронт Милен Михов ходи всяка сутрин до парламента с трабанта си. Михов признава, че преди 27 години купил с "голям зор" първия си автомобил, който кара и до днес. "Оттогава го пазя и се возя с него. Той се оказва много надеждна и практична кола, изисква се малка поддръжка. Мисля, че тези, които са карали този автомобил, ще ме разберат", коментира Михов.

"Вече имам предложение към колегите за панорамна разходка около "Александър Невски" с професионален гид. Засега има промоция – безплатна е за Великден, а след това ще видим каква ще бъде цената", пошегува се депутатът. Депутатът все пак коментира, че има и луксозен автомобил, но предпочита да използва трабанта за градско придвижване. Депутатският трабант пък стана хит на автомобилния фест във Велико Търново в събота.

Това не е първият случай, при който политик прави атракция с гедерейската машина. Още като беше министър на външните работи, Соломон Паси показваше с гордост трабанта си и позираше с него пред камери и апарати. С него през 2002 г. той дори повози върховният главнокомандващ на НАТО за Европа ген. Джоузеф Ралстън. В колата на Паси се е качвал и Манфред Херман Вьорнер, който е ген.-секретар на алианса от 1988 до 1994 г.