Учител почина в ръцете на родители в НГДЕК

От училището увериха, че разговорите за бъдещето на сградата са се водили с спокойна атмосфера и нямат връзка с трагичния инцидент

Учителят по немски език в Класическата гимназия в София - Бойко Атанасов почина в ръцете на родители. Един от любимците на много свои ученици припаднал по време на среща, на която е коментирана съдбата на сградата на училището. Той бил откаран в болница, където малко по-късно е починал. В нервен срив са още няколко учители, станали свидетели на трагедията, както и родители „Апелираме да не търсим сензация в това трагично събитие.”, заявиха от училището.

Те са категорични, че разговорите в Министерство на културата и в училището са водени в конструктивен и спокоен тон. Двете неща нямат връзка. Има развитие по темата, което ще стане ясно в близките дни. Но нека след трагичното събитие вчера да се обърнем към християнското в нас и да отдадем почит на починалия и известно време да не се занимаваме с това”, призова бащата на един от учениците в Класическата гимназия Димитър Димитров пред Нова телевизия.