Атанаска е убила 8-годишната Алекс

Тя е направила признание пред началник-сектор Криминална психология към Института на МВР

Атанаска Георгиева е признала, че е умъртвила 8-годишната Александра Тодорова. Това тя е направила пред Любка Христова, началник-сектор "Криминална психология" към Института на МВР, съобщи в. "24 часа", като се позова на свидетелските показания на последната, дадени по време на днешното заседание по делото за убийството на 8-годишната Алекс.

Атанаска Георгиева притежава типичните черти на аутсайдер: потисната, затворена, неуверена, неудовлетворена от живота, за което обвинява другите, заяви в съдебната зала Любка Христова.

Христова е първият човек, пред който 39-годишната Атанаска признава, че е умъртвила 8-годишната Александра Тодорова. Тя бе призована като свидетел по настояване на защитата на Атанаска Георгиева.

В съдебната зала Любка Христова разказа, че първоначално Атанаска е споделила съвсем различна история, свързана с човек, наречен "Милото". Тя е била с него в кола, близо до жилището си, когато край тях минала Алекс и по негова заръка я извикала в автомобила. Нищо от разказа на Атанаска обаче не било потвърдено от събраните по случая факти и други свидетелски показания.

Атанаска Георгиева бе конфронтирана с изводите от анализите и приканена да каже истината, обясни психологът Христова. Именно в този момент 39-годишната жена направила признание, след което с подробности разказала за случилото се и пред разследващия полицай. Тя е посочила къде е тялото на детето, както и другите му вещи - раничката, телефона и СИМ картата.

Освен Христова днес пред съда застана и криминалистът от Поморие Апостол Тодоров. Това е един от полицаите, който е бил на таен пост пред блока на отвлеченото дете. Той твърди, че във въпросната нощ непознати хора не са влизали и излизали от сградата. 8-годишната Алекс бе убита на 10 април 2014 г.

Братът на убитата Алекс от Поморие – Методи Тодоров, не издържа в съда, докато подсъдимата Атанска Георгиева даваше показанията си за смъртта на детето. „Кажи си най-после“, извика Методи към Атанаска в залата на Бургаския окръжен съд, след което беше изведен от нея.