Убитата Вероника се разделила бурно с предишния си приятел

Към момента всички са заподозрени, но няма задържан или обвинено конкретно лице, заяви наблюдаващият прокурор

„Вече са готови резултатите от аутопсията. Причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма. Има многофрагментно счупване на черепа. Фрактурите са няколко. Загиналата категорично не е изнасилена. Удряна е и с тъп предмет, но не само. Все още не е открито оръжието на убийството“, обяви наблюдаващият прокурор Цани Попов.

Към момента всички са заподозрени, но няма задържан или обвинено конкретно лице, уточни той. Разпитани са както бившият, така и настоящият приятел на Вероника. Тя се е разделила доста бурно с предишния си, имало е ревност и скандали. Водещата версия обаче остава - грабеж с убийство, допълни прокурор Попов.

Информацията, която се появи вчера, че Вероника била изтеглила заплатата си във фаталния 28 февруари, не се потвърждава.

Не са паднали подозренията върху бившия приятел на пребитото до смърт момиче – Радослав. „В момента се проверява алибито му“, каза още прокурор Попов. Той добави, че причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма, като счупванията на черепа са повече от едно

Потресени сме всички, още не мога да осъзная, как може такова нещо да се случи, в този малък град като Велико Търново да бъде извършено такова жестоко убийство. Не знам въобще извършителят може ли да се нарече човек.

Това сподели Георги Недев, шеф на Вероника Здравкова в мебелния магазин, цитиран от 24 часа. "Не мисля, че е циганин или клошар, такъв може да излезе, да дръпне чанта, но не и да убие брутално", смята управителят. Във фаталния ден Вероника си тръгнала по-рано от работа - в 18.45 ч. Нямало клиенти и той освободил продавач-консултантите, сред които момичето и нейния нов приятел Мартин. За 1-ви и 2-ри март тя си взела отпуск, за да отиде на рождения ден на баща си в Никопол.

"В магазина остана само касиерката. Двамата колеги на Вероника Иван и Мартин ме чакаха на паркинга, за да ги откарам с колата, защото сме в една посока, те живеят в кв. "Пишмана". Тя си беше тръгнала. Предпочиташе да си ходи пеша. Има един от мениджърите, който се прибира към центъра на града и й е предлагал да я кара, но тя отказваше. Вероятно Мартин, когато е бил с неговата кола, я е карал", обясни Георги.

След изчезването на Вероника, той многократно опитвал да се свърже по телефона с гаджето й, което имало да ползва почивки, но той не отговарял. "Вероятно не е в състояние след случилото се", допуска управителят. Според него никой от персонала не минавал по опасната пътека между гарата и южния пътен възел към града, освен още една служителка. Тя обаче ползвала маршрута само по светло, а вечер си чакала автобуса.

"Много пъти съм я предупреждавала да не минава оттам, но тя казваше: "Не, аз си тръгвам".

Дано да открият убиеца", споделя колежката на Вероника Кристина. Всички определят убитото момиче като много свестен, позитивен и отворен човек. "Нямаше притеснения да разговаря с непознати, затова и беше наета. Седем месеца работи при нас", допълва Георги Недев.