Кметът на Малко Търново призова гражданите да го подкрепят в битката за Странджа

Илиян Янчев алармира за фрапиращи случаи на незаконна сеч и разбити републикански пътища. Той призова гражданите за подкрепа в трудната битка

Кметът на община Малко Търново Илиян Янчев призова гражданското общество да го подкрепи в трудната битка за запазването на Странджа от незаконната сеч и системното разбиване на пътища, заради претоварени камиони с дървесина, предназначени за чужбина. "Публикувам това с молба. Бъдете с мен в тази битка! Трябва да спасим поне това, което е останало", започва призива си кметът във Фейсбук като прилага и богат снимков материал.

„Пред очите ми тирове, претоварени с 10-15 тона над допустимото разбиват пътищата от републиканската и четвъртокласната общинска пътна мрежа. Пътища, водещи до туристически обекти. Пътят Босна - Визица вече е почти непроходим, разоран е и пътят Малко Търново - Граматиково - Царево. Свлачище се е активизирало по пътя за граничния пункт и заплашва да се стигне до затварянето на единствения маршрут към Турция, пояснява Илиян Янчев.

"Знам, че парите управляват света, но позицията ни към тях не бива да бъде еднаква. Доходоносният бизнес с продажбата на дървесина днес вече се превръща в злоупотреба със земята ни, с хората, останали да живеят тук, с онези, вложили своите средства в развиване на туризъм, с мен, с вас. С всички.” завършва призивът. Илиян Янчев пише, че за проблема вече е информирал областния управител на Бургаска област Вълчо Чолаков.