Осъдиха таксиметров шофьор, защото не върна забравен GSM

След подадения сигнал за изчезването на телефона, от полицията го открили. Лекомисленият шофьор е осъден условно

Таксиметров шофьор от Велико Търново беше осъден условно, защото не е върнал намерен мобилен телефон. Когато преди дни края на смяната си, той открил на задната седалка в колата си GSM, изпаднал вероятно от чантата или от джобовете, решил да прибере телефона за себе си. Махнал чуждата SIM карта и поставил своята.

Няколко дни по-късно от полицията призовали шофьора да се яви в районното управление. Собственикът на GSM-а е подал сигнал за изчезването му, а от полицията в полицията успели да установят местонахождението на телефона и самоличността на новия му ползвател.

Срещу таксиметровия шофьор било образувано наказателно производство, той бил изправен на съд и осъден условно.„Осъдиха ме все едно съм някой престъпник. И за какво? За това, че съм си прибрал една вещ, която съм намерил в собствения си лек автомобил. Нито съм откраднал телефона от някой магазин, нито съм бъркал в джоба на собственика му, нито съм го заплашвал, за да му го взема. И сега като тръгна да кандидатствам за работа, никой няма да ме вземе, като види, че съм осъждан. Иди обяснявай за какво е тази присъда. Тя ще ми бъде като клеймо за цял живот. С такива глупави закони никак не е чудно, че престъпниците са на свобода, а нивото на съдебната система у нас е под всякаква критика”, възмущава се таксиметровият шофьор.