Няма опасност от спиране на БДЖ по време на празниците

Директорът на БДЖ Владимир Владимиров призова управляващите да превърнат железницата в приоритет на транспортната политика. Според него е рано да се говори за фалит

Няма опасност от спиране на БДЖ по време на празниците или от поскъпване на билетите, въпреки кризата в момента. Това заяви директорът на дружеството Владимир Владимиров в ефира на БТВ.„Железницата да стане приоритет в транспортната политика на държавата поиска изпълнителният директор. Без нея държавата ще има небалансиран пазар“, беше категоричен той. 

Според него не е тайна за никого, че автомобилното лоби в България винаги е било много силно, а на железницата твърде слабо. Той коментира и идеята БДЖ да направи собствена автобусна фирма, с която да превозва пътниците по закритите нерентабилни линии: „Не може трупи и метали да се движат с тирове, те трябва да се движат по релси. Да се мисли, че България може да остане без железница е абсурд“.

По думите на Владимиров е много пресилено да се каже, че БДЖ слиза от релсите или че е пред фалит. „Дали хора от БДЖ ще бъдат съкратени - всичко зависи от бюджета“, отбеляза той. Дълговете на компанията са 567 млн. лв.