Таланти от Техническия със студентски стипендии от мобилен оператор

Това е една от последните инициативи на телекома

Трима студенти от Техническия университет в София ще получат стипендии от Мтел през следващата учебна година.

Младежите се включиха в най-новата инициатива на телекома „Мтел Бизнес академия", която цели да подпомогне млади таланти в сферата на телекомуникациите. Освен стипендиите, студентите получават и възможност за тримесечен стаж в Мтел през 2015 година.

Мтел предизвика участниците в Бизнес академията да разработят есе по една от следните теми - „Еволюция на ТВ услугите", „Еволюция на гласовите услуги" или „Еволюция на интернет". Тридесет младежи участваха със свои есета, но само седем бяха допуснати до финалния кръг. Те представиха своите идеи пред жури в състав от различни Мтел специалисти, които оценяваха критичното им и креативно мислене.

„Мтел Бизнес академия" е една от най-новите инициативи на оператора, която е част от политиката за привличане на млади таланти. Преди месец тя стартира с майсторски клас в Техническия университет. В него участваха водещи специалисти, които работят в телекома, а студенти от III и IV курс получиха бизнес знания, като добавена стойност на инженерното им образование.