Автомобилът на загиналия режисьор помлян от пороя

Тялото на Захари Паунов е било направо размазано

Режисьорът Захари Паунов, който изчезна безследно след фестивала "Златна роза" във Варна, е намерен мъртъв в дере. Тялото му е било размазано, съобщават очевидци.

Колата му е паднала в дере между Каблешково и Тънково, съобщава "24 часа". Около 10,30 ч. днес пътничка от автобус, който е минавал покрай дерето, е забелязала паднала в него кола. На място веднага са пристигнали полицаи и служители на пожарната. Оказало се, че в колата има загинал мъж и той е именно издирваният режисьор.

Автомобилът не се е виждал от пътя, затова не може с точност да се определи кога е станала катастрофата. Има множество версии за нея, на режисьора може да му е прилошало и да е излетял от пътя или да е катастрофирал, поради неизправност на автомобила и други причини. „Мъжът е катастрофирал самостоятелно. Колата е била на 20 метра встрани от пътя, вдясно", каза пред Флагман.бг шефът на ОД на МВР-Бургас комисар Георги Костов. Все още не е извършено разпознаване на тялото на Захари от близките му, но е установена самоличността му.

Намереното тяло било силно разложено, което показва, че мъжът най-вероятно е загинал още в деня на изчезването си 18 октомври, когато е потеглил от Варна към София. На мястото на трагедията все имабяха разпилени части от автомобила му, както и очилата на режисьора и неотворен кроасан. Хондата с мъртвия режисьор е била залята с вода в дерето по време на потопа от 25 и 26 октомври.

"Дойде много полиция, веднага разбрах, че е станало нещо с някой важен човек. Затвориха пътя за около час", разказа медар от Каблешково, който продава стоката си на пътя. Най-вероятно режисьорът е получил инфаркт по време на шофиране, а колата излизайки от пътя е паднала в дере. Плъзгайки се по тръстиката, тя се е ударила в дървo. Тепърва обаче аутопсията ще изясни причината за смъртта.

Артистът бе видян последно на 18 октомври пред хотел "Черно море" в морската столица. В този ден, около 12.30 часа, Паунов е напуснал хотела си и е тръгнал с лекия си автомобил "Хонда Сивик" за София. Във Варна, откъдето следите му се губят, Захари Паунов получава награда за филма "Омбре". С този филм той дебютира като режисьор.

Според известната до момента информация, в деня на изчезването си Паунов е изтеглил пари от банкомат в х-л "Черно море", след това е платил на рецепцията за престоя си, провел е телефонен разговор със съпругата си и е потеглил към София. С него трябвало да потегли колежка, но тя се отказала. Служители в хотела посочват, че не е имало нищо необичайно в поведението му.

Паунов е женен от 30 години, има син на 20.

(vsekiden)