Грабеж или удавяне стоят зад изчезването на продуцента Захари Паунов

Режисьорът на филма Омбре, който получи награда на кинофестивала Златната роза, е обявен за общодържавно издирване

За общодържавно издирване са обявени продуцентът и режисьор Захари Паунов и неговият автомобил

Драмата по издирването на продуцента Захари Паунов вече 12-ти ден все повече върви към черните краски.

Криминалистите работят упорито по няколко версии, сред които се открояват тази за удавяне или процудентът да е станал жертва на грабеж с фатален край.

Разследващи коментират, че най-вероятно Паунов е тръгнал по автомагистрала „Тракия" към Бургас и оттам за София, защото маршрутът бил по магистрала и по-удобен.

Не е изключено обаче по пътя добродушният на вид Паунов да е станал лесна плячка на нападатели, да е пребит и захвърлен някъде, а колата изоставена в някоя гора.

Криминалистите не изключват и друг фатален вариант на неговото мистериозно изчезване - колата да е изхвърчала от пътя във водоем, което би направило още по-трудно откриването им.

Пълното тяло с въздух няма да изплува от водите при затворения автомобил.

Полицаи коментират, че липсата на камери на пътя няма как да докаже дали той е излязъл от Варна, нито пък дали е влязъл в Бургас.

Най-странното в цялата история е липсващият автомобил, който по-трудно може да се скрие от човек.

Не е изключена и възможността колата отдавна да е разколачена и съвсем да не може да бъде открита.
Съпругата му се обърна с молба от екрана на Нова телевизия към всички, които са го видели или знаят нещо за него, да помогнат на полицията за издирването му.

Паунов е изчезнал на 18 октовмри във Варна в района на хотел "Черно море".

Режисьорът Захари Паунов получи награда на кинофестивала „Златната роза" за филма си "Омбре". Безконфликтен, здрав, никога не е отсъствал толкова дълго от вкъщи, така го описа съпругата му. Семейството води съдебно дело вече 5-та година, но то е за имот и не е свързано с работата му, обясни още Паунова.

(Petel.bg)