Стрес в Американския колеж: осмокласник издъхна пред съучениците си

Елитното училище отмени Ден на отворени врати след смъртта на ученик

Вирусна пневмония уби ученик в час по физическо в Американския колеж, докато прави упражнения. Детето се е задъхало и се свлякло на земята, без да може да си поеме въздух. Само минути по-късно момченцето издъхнало пред съучениците си.

Тялото на осмокласника е откарано в Съдебна медицина, където да му бъде направена аутопсия. Момчето е било болно, най-вероятно е имало симптоми, които са били подценени и явно не е лекувано адекватно.
Вирусната пневмония е причинила и миокардит - възпаление на миокарда.

Днес колежът обяви, че отменя обявения за 4 октомври Ден на отворени врати. Най-вероятно това става заради смъртта на детето.

Психолози и специални педагози влязоха преди малко в класа на починалия ученик, съобщава БЛИЦ. След трагедията са взети всички мерки, за да бъдат предпазени учениците от психически срив и шок. Психолозите са разговаряли не само със съучениците на починалото дете, но и с всички останали осми класове.

Специалистите са минали през всички класни стаи. Разговаряно е и с останалите ученици от колежа – от 9-и до 12-и клас.

От учебното заведение поясниха, че не са имали информация починалият в час по физкултура ученик да е имал някакви заболявания. „Не сме били информирани за подобно състояние и за момента не можем да кажем дали детето е имало някакъв сериозен здравословен проблем”, обясниха от елитното училище.