Кмет кани IT специалисти да се заселят в селото му

Идеята е Песочница да стане IТ село и са поканени всички, които работят от вкъщи да се заселят там. Вече е осигурена интернет връзка, както и места за настаняване

Кметът на Берковица Димитранка Каменова заяви, че заедно с жителите на село Песочница кани в селото компютърни специалисти от цялата страна и от чужбина да се заселят в селото.

Селото се намира в подножието на Стара планина. В него официално живеят 16 души, но е осигурена оптична интернет-връзка. Има и много готови къщи, както и празни общински парцели, на които може да се строи.

Интересна подробност е, че за работещите е осигурен „офис” –мераклиите ще могат да пренощуват и да се хранят с вкусни гозби, приготвени от местни жители. Така те ще имат време да огледат селото, имотите, природата.

Според Каменова в село Песочница биха могли да се заселят 40-50 млади програмисти със семействата си, които работят за компании от целия свят от домашния си компютър. Хората в селото са много приветливи и не се плашат от новото, обяви кметът на Берковица. Общината в Берковица иска да реализира идеята на българския програмист от Варна Иван Куков за "IT-село",