Четири трупа след тежка катастрофа край Карнобат

Загиналите са непълнолети, гостували на свои роднини

Четирима души загинаха при сблъсък в стационарна цистерна с вода в Бургаско, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

Около 06.20 ч. тази сутрин на пътя между селата Аспарухово и Сърнево, община Карнобат възниква пътен инцидент, при който л.а. „БМВ”, с бургаска регистрация, управляван от неправоспособен водач, се блъска в стационарна цистерна с вода, намираща се на крайпътния банкет, от която се поливали лозовите масиви, разположени покрай пътното платно.

С автомобила се придвижвали още двама младежи и една девойка на възраст между 16 и 17 години, всички от Бургас, които в резултат на сблъсъка загинали на място.

Автомобилът се движил от Бургас в посока с. Аспарухово, като вероятната крайна цел била вила в с. Черково, собственост на семейството на единия от младежите. 

Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция” – Карнобат.

По-късно стана ясно, че автомобилът ковчег е бил на бащата на едно от децата – Георги. Той е ученик от Карнобат и живее в селото, съобщава "Флагман".

Другите трима тийнейджъри – Ели, Божидар и Николай са от Бургас, те са били на гости при свои роднини.

"Всяко лято гостуваха тук, израснали са пред очите ни, заедно почиствахме, играхме. Помагаха и бяха изключителни деца. Мъката е огромна, казаха потресени днес жители на Сърнево.

В съседното село Аспарухово, до което е станала катастрофата, са вцепенени от ужасната гледка. Участъкът, в който се е блъснала колата, е бил прав. Хората предполагат, че на връщане от заведение малолетният шофьор е изгубил управление над автомобила и се е врязал в цистерната, която полива лозята край платното.